12 Mayıs 2010 Çarşamba

Türkiye milli takım formalarım..


1994 yılı milli takımımızın maç forması (15 Şubat 1995'de İzmir'de Romanya ile oynadığımız özel maçta Saffet Sancaklı'nın giydiği forma..)

1 yorum:

Yıldırım dedi ki...

İşte Koleksiyonumdaki en nadide formalardan biri...
Saffet Sancaklı'nın Romanya ile oynanan milli maçta giydiği forma.. Aynı zamanda 1-1 biten maçın son dakikalarında maçtaki tek golümüzü atmıştı bu forma ile..
Koleksiyon açısından formanın en büyük özelliği maç forması olması haricinde bu haliyle satışa sunulmamış olmasıdır.
O dönem az sayıda da olsa ilk kez milli takım forması satış amaçlı üretilmişti ve sadece belli yerlerden bulunabiliyordu.
Satışa çıkan formalar ise kumaş olarak maç formalarından farklı idi.. Maç formasında doku olarak gizlenmiş adidas logosu bulunmaktadır. Bu o dönem adidas giyen takımların maç formaları için de geçerlidir. Taraftar formalarında ise bu logolar görünmez..
Tabii bu formanın milli takım tarihi açısından en büyük özelliği ise ilk kez bantlı formayı bırakıp farklı bir desen uygulanmasıdır.. Deseni de o dönemin teknik direktörü Fatih Terim'in istekleri göz önüne alınarak hazırlanmıştır.. Bu forma ile oynadığımız 1996 avrupa şampiyonası elemerinde tarihimizde ilk kez gruplardan çıkarak finallere katılmayı hak etmemiz açısından da "uğurlu forma" olarak da hatırlayabiliriz..